Да, нашите продукти са подходящи за всички – за жени, мъже и деца. Мъжете все пак имат по-беден арсенал за поддържане на външния си вид от нас, жените. Защо обаче да не използват най-доброто?

Алое

Алоето е основна съставка на нашите продукти за лична хигиена. Това ще рече, че когато погледнете състава на първо място ще е Aloe Barbadensis Leaf Juice. Какви биха били ползите от това? Например – плащате за нещо различно от вода. Съставът на продуктите за лична хигиена в магазините е вода, мазнина, сода каустик, аромат и оцветител. Каквато и да е опаковката им, рецептата, която следват е тази. Содата каустик предизвиква алергии и ред други проблеми, но тя прави продуктите пенливи. И тук идва първата голяма разлика с продуктите от алое – пенливостта при тях се дължи на сапонините, естествено съдържащи се в алоето. В единия случай почистващия ефект се дължи на химията, а в другия – на природата. Кое бихте избрали?

Накратко за алоето

Познато е на човечеството от стотици години, използвала го е Клеопатра, споменава се в Библията, има и легенда за Александър Велики, която гласи, че той завладява остров Сокотра в Индийския океан заради растящото там алое, което било необходимо за лечение на ранените му воини. Растението съдържа най-малко 75 витамина и минерала, сапонини, ензими, антимикробни агенти. Всички те работят в синергия като усилват полезното си действие и осигуряват грижа и защита. Една от основните сфери на действие на алоето е върху епителната тъкан. Кожата е най-големият ни орган, тя покрива тялото ни отвън и отвътре. Алоето има благоприятен ефект и при външна и при вътрешна употреба.

Сега ще се спра на външната употреба и по-точно – кои продукти са подходящи за мъжете.

Започвам с Алое сапун за ръце, като бързам да добавя, че е подходящ за цялото тяло. Понеже е много пенлив, може да се използва и като пяна за бръснене. Има редица ползи и когато се използва като шампоан – поради изключителното си почистващо действие отпушва космения фоликул и води до сгъстяване на косата. Съдържа алое, екстракт от краставица, масло от лимонови кори и зехтин. Краставицата допринася за успокояване на кожата, а маслото от лимонени кори едновременно затваря порите и обгрижва кожата. Зехтинът от векове се тачи като антиоксидант, овлажнител и средство, което може да подпомогне подмладяването на кожата. Виж и другия наш сапун – с алое и авокадо, както и най-добрия гел за зъби.

Най-голямото изпитание за кожата на мъжа – бръсненето…

Повечето продукти за след бръснене съдържат почистващи съставки, които изсушават липидите във външния слой на кожата. А именно те поддържат здравословния й вид, като свързват клетките и задържат влагата в тях. Изчерпването на липидите в резултат на употреба на кремове на сапунена основа, последвано от нанасяне на съдържащи спирт лосион стяга и изсушава кожата.

Афтършейвът на Форевър е под формата на нежен, кадифен балсам, който успокоява и възстановява кожата след бръснене или след излагане на сурови външни условия. Основна съставка отново е стабилизиран гел от алое вера, съчетан със силни овлажняващи агенти. Формулата без спирт включва и специални омекотяващи съставки като розмарин и лайка за допълнително успокояване на кожата.

И още полезни продукти за мъжа…

Сух дезодорант с алое – Нежната формула със стабилизиран гел от алое вера не съдържа вредни алуминиеви соли, потискащи изпотяването, каквито намираме в много дезодоранти на пазара. Алуминият е токсичен метал. Смята се, че натрупването му в организма уврежда нервната система, а някои учени свързват „пренатоварването“ с алуминий с болестта на Алцхаймер. Алуминият може да наруши калциевия баланс в организма, поради влиянието си върху дейността на паращитовидната жлеза. Прекалено голямо количество паращитовиден хормон води до високо ниво на калция в кръвта, което се свърза с болки в костите, психиатрични симптоми и запек.  Всички тези опасности са избегнати във формулата на този стик, като качеството му е на ниво. И да – подходящ е за мъже.

Крем с алое и прополис – тези две съставки нямат нужда от представяне, като допълнение имаме лайка, вит. А и Е, известни с естественото си успокоително действие. Кремът особено добре овлажнява сухата кожа, което го прави незаменим през зимата, когато лицето ни не е защитено от студа и вятъра и това му оказва негативно влияние. Употребява се също при локални раздразнения като ухапвания и леки изгаряния.

И последната ми препоръка – Загряващият лосион.  Има баласирано рН и е особено подходящ за релаксиращ масаж на уморени мускули и суха кожа. Дълбоко проникващата сила на алоето ще ви облекчи бързо, ако сте напрегнати или стресирани, ако имате ставни или мускулни болки, или главоболие. Облекчава и запушени синуси при втриване на малко количество върху слепоочията. Незаменим е за мен и моето семейство и е любим продукт на много мои клиенти.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!