Добавките и суперхраните могат да ни помогнет да имаме по-добър имунитет. Съчетани с правилно хранене, те са способни да поддържат здравето ни, а в случай на заболяване – да ни помогнат да се справим по-бързо.

Аз съм убедена в тяхната сила. Може би, защото го научих по трудния начин.

Времето сега е променливо и това влияе на нашия имунитет…Няколко пъти вече и аз, и детето минаваме през предболестни състояния. Аха да се разболеем и всичко е овладяно. Дано все така да я караме! Разбира се, имаме продукти, които аз добре познавам и прилагам вече години. Доста успокояващо действа, когато имаш изградено доверие в продуктите, както и когато имаш доверен лекар.

С всяко разболяване се минава през едно и също тресавище – правилно ли е, че изписаха антибиотик, има ли нужда да купувам всички тези допълнителни препарати – противоалергични, пробиотици със съмнително качество, смучещи таблетки (защо именно ТЕЗИ, има 100 вида?!), които никога не помагат…Минавала съм предпазливо през това тресавище, за щастие само няколко пъти.

Една моя пневмония и една салмонела на детето бяха достатъчни да се убедя, че не това е начинът и да потърся алтернатива. Когато пък успях да излекувам салмонелата с хранителни добавки (другият вариант беше втори подред антибиотик, изписан БЕЗ антибиограма – един вид „ако стане – стане“) вече бяха убедена, че съм на прав път.

И така до днес.

Какво да даваме на детето, когато е здраво?
Какво да правим при първи симптоми на разболяване?

Давам съветите от личен опит, не съм лекар. Препоръчвам също и сами да потърсите още информация за представените продукти.

Основни продукти за нас и детето в този сезон:

  • Алое
  • Детски витамини
  • Дейли
  • Пчелен прополис
  • Фърст
  • Загряващ лосион

Да започнем с алоето…

Освен, че е истинска съкровищница на витамини, минерали и аминокиселини, суперхрана, алоето има имуномодулиращи и пребиотични качества. Какво означава това? Действието на имуномодулаторите е насочено към възстановяване на определени функции на имунната система, докато имуностимулаторите са средства за укрепване на общия имунитет. За алоето можете да прочетете по-подробно тук.

Детски витамини Forever kids

Вкусни, любими на децата, без подсладители и оцветители, с богат коктейл от плодове и зеленчуци на прах. Опаковката съдържа 120 таблетки, като аз давам по 1 таблетка, когато детето е здраво и увеличавам дозата в случай на заплаха от сополи и други опасности. Формулата на витамините е хелатна, което гарантира пълното им усвояване от организма. Повече за витамините тук.

Ето нещо и за нас, възрастните – Форевър Дейли.

Идеално балансирана всекидневна хранителна добавка, която комбинира 55 нутриента. Уникалното при нея е патентованият АО3 комплекс от алое и олигозахариди, който гарантира идеално усвояване на хранителните вещества. Чрез тази добавка си осигуряваме оптимални количества важни нутриенти, съвременни антиоксиданти с молекулярна технология и патентована комбинация от плодове и зеленчуци. Аз вземам по 2 таблетки дневно. Повече за любимата ми ежедневна добавка тук.

Стигнахме до тежката артилерия…

Унищожителят на вируси, бактерии и паразити. Основният помощник в нашата борба със салмонелата – Форевър пчелен прополис. Ефикасен природен антибиотик, който помага за поддържане на идеално здраве и укрепва имунната система. Знаете ли, че вътрешността на пчелния кошер е по-стерилна от повечето операционни зали? Това се дължи на антибактериалните, антивирусните и противопаразитните качества на пчелния прополис. Достатъчна е 1 таблетка дневно за профилактика, а при симптоми смело увеличете дозата. А да, още нещо важно – таблетките могат да се смучат или дъвчат, изключително удобно. Повече за Пчелния прополис тук.

Форевър алое фърст

Прекрасна добавка към всяка аптечка за първа помощ. Съдържа алое, пчелен прополис, алантоин и 11 билки (невен, бял равнец, мащерка, лайка, корен от глухарче, листа от евкалипт, пасифлора, салвия, джинджифил, пореч, сандалово дърво). Има изключително широка употреба – при наранявания и изгаряния на кожата, при афти и кървящи венци, след излагане на слънце, като тоник за лице…В този сезон го използваме активно при първи симптоми на зачервено гърло или запушен нос. Повече за Алое фърст тук.

Загряващ алое лосион.

Загрява и успокоява. Идеален е, ако прекарвате много време седнали в офиса (има ли такива? :). При схващания и мускулни болки успокоява и прониква дълбоко благодарение на комбинацията от алое и загряващи билки. Може да помогне и при запушен нос и синузит. Родителите ми го ползват активно като помощ срещу болки в ставите. Аз го използвам, когато ми се схване вратът. А петичките и гръбчето на детето мажа при първи симптоми на разболяване. Повече за загряващия лосион тук.

Искрено се надявам да съм била полезна. Тази информация за мен беше от изключителна полза, с радост я споделям с тези, които търсят алтернативи в поддържането на здравето. Може би сте забелязали, че алоето присъства във всеки от продуктите. Прочетете повече за качествата му, така ще се обясните защо всяка комбинация с него прави действието на продукта по-ефективно. Ако искате да научите повече за принципите на приемане на хранителните добавки, погледнете тук.
Обличайте се топло, пийте чайче и не се давайте на бацилите!

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!