Живеем в интересни времена. Случилото се през последните месеци беше ново и непознато за всички. Месеците у дома бяха дълги, но все пак свършиха. Животът се пробужда отново и хората си го искат такъв, какъвто беше. Как да си помогнем в този преходен момент?

Хидратация

Телата ни са съставени от две трети вода и течността е жизненоважна за правилното им функциониране. Всички знаем, че трябва да пием по около 8 чаши вода дневно или около 1,5 – 2 литра. Водата е много важна, защото помага за транспортирането на хранителни вещества и кислород в тялото и допринася за освобождаването му от отпадни продукти. Също така подпомага контролирането на телесната температура и участва във функционирането на храносмилателната система. Пиенето на достатъчно вода е свързано и с добрия вид и здравето на кожата.

Движение

Нашите тела са създадени да се движат. Застояването у дома и най-вече пред компютъра може да ни се отрази отрицателно. Вече можем да се разхождаме и аз препоръчвам дългите разходки. Няма по-приятна умора от тази след изминат дълъг път. Фитнесите и залите за танци също вече са наше разположение. След необичайното положение всичко си идва по местата. Дали ще изберете йога, фитнес, зумба или пилатес – няма никакво значение. Важното е тялото да се раздвижи и хармонизира.

Здравословно хранене

Прекараното време у дома ни припомни удоволствието сами да приготвяме храната си. Времето също е в наша подкрепа – вече се радваме на истински, сезонни плодове и зеленчуци. Дали от собствените ни градини или от пазарите – няма толкова голямо значение. Важното е да даваме на тялото си храна, богата на нутриенти, да се опитваме да включваме в менюто си поне 5 порции свежи плодове и зеленчуци дневно. Вариантите за хапването им са много – вкусни, богати салати, смутита и сокове, студени супи…Развихрете въображението си!

Хранителни добавки

Хранителните добавки не могат да заместят пълноценното хранене. Това, което могат да направят е да коригират възникнали дефицити и да поддържат адекватен прием на определени хранителни вещества. Форевър има такова разнообразие от хранителни добавки, че няма как да не откриеш тази, която е за теб. Ето някои от популярните продукти:

  • Алое напитки – алое вера помага на храносмилателната система да усвоява полезните вещества от приеманите храни по-добре, допринася и за растежа на полезните чревни бактерии. Чудесно е и за кожата, а уникалният полизахарид ацеманан и другите нутриенти в състава му допринасят за подкрепа на имунната система. Алое напитките на Форевър са богати и на витамин С.
  • Форевър Дейли – мощен ежедневен мултивитамин, осигуряващ 100% от препоръчителните дневни дози витамини и бионалични минерали и микроелементи. Съчетава 55 идеално балансирани и обвити в алое нутриенти, сред които витамини А, С, D, В комплекс, желязо, калций и цинк. Препоръчвам приемане с Гел от алое вера за оптимални резултати.
  • Форевър актив ПРО-Б – балансирана патентована комбинация от шест клинично проучени пробиотични щама за подпомагане на храносмилането, подобравяне усвояването на нутриенти и подкрепа на имунитета. Форевър актив ПРО-Б осигурява над 8 милиарда CFU (единици, формиращи колонии) в една доза.

Психично здраве

Не по-маловажно от физическото здраве е това на психиката ни. Тези два аспекта са неразривно свързани и взаимно си помагат или пречат. За себе си съм разбрала, че стресът и психическата умора и неудовлетвореност ме разболяват физически. Не веднъж ми се е случвало след период, в който съм била напрегната и съм имала много задължения и никакво свободно време да се появи здравословен проблем. Как да се погрижим това да не се случва? Препоръчвам ви – удоволствия и спокойствие. Наспивайте се, четете книги, почивайте си, събирайте се само с приятни хора. Правете това, което обичате и което ви кара да се чувствате добре.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!