Представям ви Невена. За мен Форевър започва с нея – тя ме запозна с тази възможност, предаде ми нейния ентусиазъм и желание за успех, научи ме на всичко, което тя вече знаеше. Това, че сме заедно в Лет Тийм е най-нормалното нещо на света в нашия случай. Ние двете успяхме да се озовем от Козлодуй и Добрич (родните си места) в едно и също търновско село – на 5 мин. една от друга. Децата ни са родени с четири дни разлика и в момента, естествено, са съученици. Мъжете ни също са приятели…А да, преподаваме в едно и също училище. Случайни ли са всички тези съвпадения? Не мисля!

Невена, опиши се с няколко думи.

Казвам се Невена. Майка съм на две деца и съм щастливо омъжена. Обичам и ценя времето си и винаги търся нови възможности. Зодия овен съм и предизвикателствата сами ме намират. Те са ме движили във всички мои начинания. Разбира се, и инатът в мен не е никак малко, но той е мой учител, защото ме кара да продължавам напред, въпреки трудностите. Обичам непрекъснато главата ми да е заета от кроене на планове, идеи и мисли, свързани с нещата, които ме вълнуват. Ако не съм се захванала поне с три начинания, значи не съм аз. Разпиляна, хаотична и същевременно подредена откъм цели.

  • Препоръчвам ви да имате повече такива хора в обкръжението си – заети с кроене на планове, пълни с идеи и желание за приключения. Животът трябва да е интересен, пък нека е хаотичен и разпилян…

Как разбираш понятието „екип“?

Ако трябва да тълкувам традиционното понятие, бих казала хора, събрани от общ работодател, които обаче нямат твърде много допирни точки. Често в традиционния бизнес ни се налага да работим с хора, които не харесваме…Колегите си мислим, че не можем да изберем, за разлика от приятелите си. Така си мислех и аз преди да попадна на системата МЛМ. Екипът, който изградихме и продължаваме да изграждаме е от хора, с които имаме общи интереси. Харесва ми идеята, че винаги са „за“, ако ми хрумне някоя щура идея и никога не ме карат да си мисля, че съм луда, защото виждам нещата по различен начин. Ние сме сродни души и се разбираме с половин дума, но най-важното е, че създадохме трайно приятелство. Свързва ни много повече от ядене, пиене и обсъждане на клюки.

  • Само да отбележа – на Невена често й хрумват щури идеи! Но пък да я подкрепиш в реализирането им е истинско удоволствие!

Какви нови познания ти даде мрежовият маркетинг?

Отвори ми един нов свят, за който не бях и подозирала дори. Толкова много ми даде тая индустрия, че не знам дали бих могла да изброя всички привилегии. Уроците, които ми даде и продължава да ми дава са много важни за мен. Научих се да съм по-търпелива, да водя чрез пример, да съм по-креативна, да се самоанализирам, да се самоусъвършенствам. Научи ме да преодолявам страховете си, да съм по-комуникативна, да изслушвам хората и да не спирам да се боря за мечтите си. Вярвам, че наше изконно право е да живеем в изобилие.

А какви твои предразсъдъци и ограничаващи вярвания разби?

Никога не съм имала предразсъдъци относно индустрията, защото не я познавах. Може би предразсъдъкът, че непременно трябва да продавам някакви неща на хората. Не правех разлика между дистрибуция и промяна на потребление, свързана с мултипликацията.

Обичаш ли да четеш?

Винаги съм обичала да чета. Като дете бях доста интровертна и прекарвах часове със своите книги. Толкова съм щастлива, че тогава не е имало интернет, защото си мисля, че бих пропуснала много, виждам какво се случва с днешните деца…Никога броят на страниците не ме е плашел, хвана ли книга, която да ме грабне, мога да я прочета за дни, без значение колко е дебела.

Какви книги четеш?

Обичам различни книги. Чета книги за предприемачество, обичам книги и за любов, книги със сложни и заплетени сюжетни линии, чета и класика, както и съвременни български автори. Интересувам се и от психологически книги, така че зависи от моментното състояние на духа ми. Любим български автор напоследък ми е Радослав Гизгинджиев, винаги искрено се вълнувам, когато чета неговите романи и забравям за действителността около себе си. Нямам търпение да се потопя в неговата паралелна реалност и да почувствам героите му, уникално усещане.

Има ли история на известна личност, която те е вдъхновила за действия?

Много истории на известни личности съм чела, но повече ме вдъхновяват историите на хората около нас. Всеки човек притежава силата да променя съдби, нужно е само да намери своето призвание. Много интересни са историите, свързани със социалния проект „Не ми се сърди, но…“, в които обикновени хора набират смелост и излизат пред обществото, за да изразят собствените си позиции, които са извън рамката. Иначе харесвам много Саймън Синек. Вдъхновява ме с присъствието, естествеността си и факта, че зарязва успешната си кариера, защото не се чувства щастлив. Автор е на теорията „Започни със Защо“.

Кога работата е просто работа и кога излиза от тази рамка?

Не искам никога да ми се налага работата ми за мен да е само работа. Обичам работата да те изпълва със смисъл, да е креативна, всеки ден да ти се случват нови нещо. Не си се представям, работеща в офис на компютър, това би ме убило като индивидуалност. Всеки заслужава да има свобода на действието в работата си и да се развива. Сътрудничеството ми с компанията Форевър ми дава точно това, излизането от рамката. Никой никога не ме е карал да правя нещо конкретно, цялата предприемчивост и стил на работа е в наши ръце, това истински ме привлича и ми дава сили да продължавам да се развивам в професионален план.

Научи ли нещо от тази извънредна ситуация?

Научих се да не бързам толкова много, ставайки сутрин от леглото за работа. Научих се да ценя малките моменти и да слушам повече децата си. Тази динамика на ежедневието ми преди това ме беше вкарала в един нестихващ водовъртеж. Научих се да разпределям рационално времето си и да отделям повече такова на дома и градината си. Всеки ден си повтарям, че животът ни не е даденост и трябва да го ценим.

Сподели любим „екипен“ спомен.

Любим спомен ми е пътуването до Гърция за Деня на успеха, в който трябваше да опаковаме храна за нуждаещите се по света. Беше изключително емоционално изживяване. Случиха ни се адски много неща за няколко дни, които ни сплотиха още повече. Нямам търпение да попътуваме пак нанякъде – ЗАЕДНО!

  • Солун…Спомням си как излязохме първата вечер и понеже бяхме 4 жени тръгнахме в посока ОБРАТНА на центъра…Въпреки това намерихме място, където да хапнем и пийнем, а настроението беше приповдигнато. Имаме толкова истории от това пътуване, а то беше само 3 дни. Нямам търпение за следващата дестинация.

За Невена можете да научите повече в нейното пространство, където споделя интересна и полезна информация: www.aloemoe.com

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!