Сформирането на екип е процес, който следва свои собствени правила. Няма формула, по която да изчислим как ще изглежда този екип и какви хора ще включи. И именно в това е красотата му – в неговото разнообразие. Запознавам ви с част от моя екип, като започвам с Полина Владимирова. С нея бяхме колежки в туристическа агенция, майчинството ни съвпадна и след това връщането на работа ни сближи. Благодарение на сътрудничеството ни развихме отношенията си и това е големият плюс на ЕКИПА – създава приятелства.

Поли, опиши се с няколко думи.

Завърших международен туризъм преди близо 20 години. Имах голямо желание да уча тази специалност, записах се задочно във Варна, морето винаги ме е притегляло. Не е било писано да устроя живота си там. Омъжена съм, имам 2 деца, в момента съм служител запитвания в кол център, работя с немски.
Търсеща съм, взискателна, амбициозна, нетърпелива, твърде пряма, креативна.

Как разбираш понятието „екип“?

Хора, които имат обща цел, общ интерес, стремеж да дадат най-доброто от себе си, за да я постигнат. Работата в екип е работа по строги правила, но без конкуриране, без началници, с взаимна подкрепа и силна мотивация.

Какви нови познания ти даде мрежовият маркетинг?

Мрежовият маркетинг ме сблъска с доста мои страхове. Мисля, че станах по-уверена в подхода си към непознати, научих се да формулирам ясно желанията и посланията си, да говоря пред хора, да се стремя да общувам с повече хора. По-организирана съм, откакто се занимавам с МЛМ, много неща се промениха, осъзнах неща, за които не се бях замисляла, върнах си желанието да мечтая, всеки ден мечтая „на едро“.

А какви твои предразсъдъци и ограничаващи вярвания разби?

На първо място впечатлението ми, че приходите в МЛМ идват от много продажби, че си просто звено в нечия мрежа и полагаш много усилия, а получаваш малко пари, че имаш полза да записваш сътрудници, които реално не работят.

  • Само да отбележа, че това е един от най-разпространените предразсъдъци – че бизнесът е търговия, а ти си търговец. Дължи се на множеството компании, които се представят за „мрежови“, а всъщност се занимават с дистрибуция. Когато имате колебания относно компанията, проверете дали присъства в регистъра на Българска асоциация за директни продажби – тук.

Обичаш ли да четеш? Какви книги?

Много обичам да чета. Предпочитам художествена литература. Едни от любимите ми книги са „Мостовете на Медисън“ и „Богат, беден“. Харесала съм си 2 съвременни авторки и почти съм изчела всичките им преведени книги.

Има ли история на известна личност, която те е вдъхновила за действия?

Историята за успеха на Опра Уинфри винаги е будела възхищение у мен заради непоколебимостта и, безпогрешния усет и може би заради това, че печели известност и пари с това, което обича и може да прави най-добре. Харесвам Стоичков и се възхищавам на хъса и на таланта му, адмирирам и пътя към върха на Слави Трифонов, докосва ме много именно защото помня кой беше и до къде стигна.

Кога работата е просто работа и кога излиза от тази рамка?

И работата, като всяко нещо трябва да се обича, за да се получава добре. Радвам се, когато съм полезна и ми благодарят за свършеното. В противен случай е присъствие срещу пари.

Научи ли нещо от тази извънредна ситуация?

Извънредното положение ми доказа, че не можем да предвидим обстоятелствата, че има неща извън контрола на човека. Мисля, че вече ценя свободата да отидеш където искаш повече, защото я приемах за даденост. Научих се да релаксирам, да се радвам на малки неща, имах много време да творя и да играя с детето и разбрах колко обичам близките ми, които не са при мен и не мога да видя.

Сподели любим „екипен“ спомен.

Ааа, изобщо не е нужно да се замислям, Варна Маратон 2019, невероятно изживяване Беше толкова приятно да прекараме тези 2 дни заедно, много много се забавлявах, а и имахме време да обменим мисли и доста поработихме.

  • Ех, Варна Маратон…На мен също ми е любим спомен! Пътуването, компанията, разходките, свършената работа, мидите на плажа в Балчик…Дори имам статия в блога, можете да я прочетете тук.

Повече за Поля можете да научите от нейната страница: https://www.facebook.com/Polyas-world-of-ALOE-360354574698209/

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!