Какво е мрежов маркетинг?

Високоефективен и високохуманен начин за разпространение на стоки. Алтернатива на познатото на всички потребление – да научим за продукт от реклама по телевизията и да го купим от магазин. Мрежов маркетинг е свързване на клиента директно с производителя като така се спестяват разходи за разпространение на стоката. Спестяването на тези разходи води до по-високо качество на продукта – ние като потребители получаваме много повече стойност за парите си!

Имаш ли място ТИ в този бизнес?

Използваш ли продукти за лична хигиена? А такива за грижа за кожата? Искаш ли да осигуриш на себе си и семейството си по-качествен и здравословен начин на живот? Вярваш ли, че превенцията е много по-ефективна от лечението? Ако мислено си отговаряш положително на тези въпроси, то ти имаш място в тази индустрия. Ще ти задам последен въпрос: Случвало ли ти се е да харесаш филм, книга или ресторант и да ги препоръчаш на приятел?

Ползваме и препоръчваме на база личния си опит – простата и ефективна философия на мрежовия маркетинг.

Мисля, че отговори положително на въпроса ми по-горе. На кого не се е случвало да препоръча нещо, от което е доволен? И не само – ние сами търсим препоръки, когато ни предстои да изберем стока или услуга. Аз например съм искрено доволна от моята лекарка – хомеопат. В следствие на това нейни пациенти са немалко мои приятели. А как разбрах за нея? Разговарях с майка, чието дете беше в група в детската градина с моята дъщеря. Стана дума, че детето й никога не е пило антибиотик и аз поисках повече информация…

Ако вече мрежов маркетинг не ти звучи като отвлечено понятие, ще продължа нататък с неговите положителни страни.

Сътрудничество

Когато стартираш бизнес в областта на мрежовия маркетинг ти получаваш колкото време е необходимо, за да придобиеш необходимите умения! Освен това от самото начало си част от екип – това ти осигурява среда на подкрепа и разбиране. Трудностите, които срещаш могат да бъдат обсъдени с другите, които също са се сблъсквали с тях. Съветите, които получаваш са особено ценни, защото те идват от натрупания опит в сферата, в която ти прохождаш! Екипният дух е назаменим мотиватор – в моментите, в които губиш вяра в себе си и в собствените си възможности един телефонен разговор или среща на кафе с твоя спонсор или с член на екипа ще ти върне вярата!

Система

Включваш се в бизнес, който доказано работи – остава да разбереш дали ще работи и за теб. Понеже принцип на Форевър е „Твоят успех е и наш успех!“, всички печеливши стратегии са публични. Нещо повече – лидерите споделят с новите как са постигнали успех, какво работи и какво – не. Системата е проста – ползваш и споделяш продуктите на компанията и създаваш мрежа от хора, които правят същото. Разбирам, че в началото може да ти звучи абстрактно и да поражда съмнения и противоречия! Добрата новина е, че целият процес може да се раздели на малки стъпки и да се обясни достъпно на твоя език! Следвайки система се чувстваш уверен – знаеш стъпките, които са направили другите, които вече са постигнали успех и просто ги повтаряш!

Общуване

Мрежовият маркетинг е бизнес на общуването! Независимо дали определяш себе си като общителен или затворен човек истината е, че ние сме социални същества – така или иначе ние общуваме. Този бизнес ни изгражда постепенно като по-интересни събеседници, като по-добри слушатели и като хора, които носят повече стойност в общуването си с другите! Ще погледнеш на обкръжаващата те социална среда с нови очи – ще се обградиш постепенно с хора, които те зареждат с енергия и позитивизъм.

Нови умения

Ако вземеш решение да стартираш собствен бизнес ще получиш освен нова гледна точка също и нови знания и умения! Това може да е от полза във всяка сфера от живота ти – например:
– ще можеш по-ясно да структурираш идеите си, така че другите да те разбират;
– ще се научиш да се вслушваш повече в хората, така че да откриваш техните потребности;
– ще се научиш да се справяш с възражения;
– ще се научиш да приемаш откази и въпреки тях да вървиш напред;
– ще се научиш да говориш пред публика;

Как смяташ – биха ли ти били полезни тези умения?

Ако искаш да видиш моята причина да се включа, можеш да го направиш тук.

Ако проявяваш интерес, имаш въпроси или желаеш да станеш част от екипа – с радост ще ти съдействам. Можеш да се свържеш с мен тук.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!