В търсене на хармония

Духовната красота е издигана в култ от хилядолетия, писано е много за моралните ценности, за вътрешното излъчване, което е по-значимо от външното. В наши дни нещата придобиват все по-материален вид – ценим предметите, които показват статус, ценим възможността да можем да променяме телата и лицата си, както ни харесва, към онова вътре в нас поглеждаме по-рядко. И това е обяснимо, защото в голяма степен средата определя мотивацията и действията ни.

Случи се обаче заради риск от масова зараза мнозина да останат изолирани. И тогава нито дрехи, нито бижута, техника, или козметика могат да те отличат от околните. Трябваше да се пазим, да мислим трезво и да запълним ежедневието си с полезности. Не претендирам да съм лайф коуч или експерт, но ще споделя накратко някои от моите трикове да спася духа си в дни на, и без пандемия. То е валидно и за моментите, когато ми е било трудно и съм се чувствала в безизходица.

Мога да си бъда самодостатъчна

Не са ми нужни хора, или пространство извън дома, за да запълня няколко свободни часа. Имам достатъчно любими занимания, в които да искам да се потопя.

Винаги имам поне една „светла“ мисъл в главата си

Може да е плануван излет, почивка, концерт, семейно тържество. Насочвам мислите си към това, когато са затормозени и объркани и ми става по-леко. И най-изненадващо и не неочаквано предусещането на събитието често е по-вълнуващо от самото събитие.

Опитвам се да създам нещо с ръцете си

Може да е брошка, рециклирана тениска, икебана, картина или сладкиш. Удоволствието от нещо, което материализираш е наистина голямо, радва окото и ума.

Здравословният егоизъм

Учеха ме да домакинствам от дете. Може би има промяна през поколенията (не вярвам да е толкова осезаема), но моята майка много държеше да участвам в чистене, сервиране, консервиране, за да съм научена. Сякаш мерило за качествата на младата жена са нейните умения да поддържа чист дом и да готви вкусно за радост на съпруга и децата си. Смятам, че когато човек е щастлив у дома, в частност жената, това се отразява благоприятно на всички около нея. Не искам и не мога да се превърна в роб на тиганите и парцалите. Придържам се към санитарния минимум. Не си отказвам шопинг, излизане по женски, или любимо занимание, не се притеснявам и не изпитвам вина да пътувам без съпруг и деца, защото това ме зарежда с толкова много енергия.

Искам помощ, когато се налага. И винаги си търся повод да се усмихна.

Усмихвайте се и се радвайте на това, което ви носи удовлетворение.

Полина е майка на две деца и част от Лет Тийм. Нейните житейски принципи й помагат да минава през живота усмихната и позитивна. Този позитивизъм е заразен и това прави прекараното време с нея приятно и ценно. Научете повече за нея тук и тук.

Полина Владимирова
Публикувано от
Полина Владимирова

Казвам се Полина. Майка съм на две деца. Развивам собствен бизнес с Форевър паралелно с постоянната ми работа като служител запитвания в кол център с немски език. Определям се като творческа и търсеща личност. Вярвам, че всеки трябва да намери призванието си, да работи това, което отразява неговата същност, като го прави по възможно най-добрия начин, съзидавайки в полза на другите. Тогава светът ще е по-добро място за децата ни.