Защо са супер суперхраните?

Суперхраните са супер, защото съдържат много полезни вещества, като количество и разнообразие, в малък обем. Маката е една от тези суперхрани. Тя е корен, прилича на репичка и е основна храна в Перу. Ползите от нея са много – предпазва от умора, понижава стреса, повишава либидото. Мака е звездата в нашата хранителна добавка – Форевър Мулти-мака.

Разбира се, аз имам лична история с тази добавка и неслучайно е една от любимите ми. Нали ви е познато чувството да станете от сън, а да сте уморени? Доста време ме мъчи това неудобство, отдавах го на много външни фактори и не можех да се справя с него. Някак свикнах да се чувствам по този начин, все пак имам ниско кръвно, преуморявам се – нормално. Когато започнах да приемам Мулти-мака, не го направих с цел да реша конкретно този проблем, по-скоро исках да изпробвам добавката, за да имам впечатления от нея. Две седмици по-късно една сутрин се събудих и излязох да бягам. Чувствах такъв прилив на енергия, беше прекрасно.
Друг случай, в който успешно си сътрудничих с тази невероятна добавка беше когато започнах да регулирам половите си хормони единствено с хомеопатия и добавки, вместо с противозачатъчни таблетки. В тази посока мога да препоръчам също Витолайз за нея и Алое Вера гел.

Какво можете да очаквате от Мулти мака?

Както винаги, Форевър комбинира няколко внимателно подбрани съставки за оптимален резултат – освен маката в състава на добавката има още:
Бабини зъби – за общо тонизиране на организма и енергия.
Муира пуама, катуаба и палма-джудже са доказани афродизиаци.
Пигеумът расте в Азия и Южна Африка и стритата му кора се използва за поддържане дейността на бъбреците и простатата.
Антиоксидант Q10 – повишава енергията и поддържа сърдечносъдовата и имунна дейност.

Още за маката…

Наричат я още „Жен-шен от Перу” , “Виаграта от Перу”, “Растението чудо”, “Храната на 21 век”…

Витамини
Maкa е богата на витамини В, С и D. Осигурява ни калций, цинк, желязо, магнезий, фосфор и аминокиселини.

Сексуалната функция
Подсилва сексуалната функция, в същото време балансира хормоните и повишава плодовитостта.

Женско здраве
Мака облекчава менструалните проблеми и неразположенията при менопауза. Облекчава спазмите, болките в тялото, горещи вълни, тревожност, промени в настроението и депресия. Ако сте бременна или кърмите трябва да избягвате приема на мака.

Енергия
Консумацията на мака повишава вашата енергия и издръжливост.

Общото здраве
Мака помага на цялостното ви здраве по редица начини. Тя доставя желязо и спомага за възстановяването на червените кръвни клетки, което подпомага случаите на анемия и сърдечно-съдови заболявания. Мака поддържа костите и зъбите здрави и ви позволява по-бързото заздравяване на раните. Когато я използвате в комбинация с редовни тренировки води до увеличаване на мускулната маса.

Кожа
При някои хора тя помага за изчистване на акне и пъпки. Друга полза за кожата е, че намалява нейната чувствителност. В горещо или студено време, мака може да помогне на кожата ви да издържи на екстремни температури.

Общо настроение
Ако се чувствате тревожен, стресиран, в депресия или с чести смени в настроението, маката може да помогне за облекчаване на тези симптоми. Наблюдава се повишаване на умствената енергия и фокусирането.

Искрено ви препоръчвам да опитате тази добавка, за да усетите всички тези ползи директно върху себе си. А след това ще се радвам и на отзиви.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!