Представям ви една от любимите ми и доказани във времето добавки – Чесън и мащерка. За чесъна знаем много – богат на витамини и минерали, естествен антибиотик, намалява холестерола и съдържа множество антиоксиданти. Мащерката пък съдържа сапонините танин, фенол и тимол – антибактериални и противогъбични вещества, които облекчават бронхити, успокояват храносмилателната система и са силни антиоксиданти. Патентованата добавка Чесън и мащерка на Форевър комбинира тези полезни свойства и ни ги поднася в удобни гелкапсули без мирис и с размер, подходящ за поглъщането им и от деца.
Защо да опитате тази невероятна добавка и какво ще ви даде тя?

✓ Ефективна подкрепа за дихателната система

Благодарение на съдържанието на сяра и други съединения, чесънът има естествената способност да подпомага функциите на дихателната система. Мащерката е известна от много години като билка против кашлица и се съчетава идеално с чесъна в хранителната добавка на Форевър.

✓ Имунна защита
Естествените съставки на чесъна се използват от векове в много култури за поддържане на имунитета. Още през 1858 г. Луи Пастьор го употребява за стимулиране на имунната система.

✓ Фитокомпоненти
Някои от полезните качества на чесъна се дължат на фитокомпонентите, които съдържа. Те са растителни или плодови съединения със силни антиоксидантни свойства. Чесънът и мащерката имат силно изразени фитокомпонентни характеристики.

✓ Детоксикация
Чесънът се е превърнал в синоним на средство за детоксикация на организма. Предполага се, че това свойство се дължи на сулфидите в състава му.

✓ Коктейл от антиоксиданти
Чесънът и мащерката ви поднасят двойна доза антиоксидантна защита. Мащерката съдържа танин, фенол и тимол – силни антиоксидантни съставки, които редом с много други сходни компоненти и над 20-те фитонутриента в чесъна, предлагат мощен защитен коктейл.

✓ Допринася за здравословни нива на холестерола
В много научни разработки чесънът е описан като добър регулатор на нивото на холестерол в организма, благодарение на концентрацията на алисин и серни съединения. Според Американската асоциация за сърдечно здраве, допълнителният прием на тези съставки дори би могъл да намали общите серумни нива на холестерола при някои хора.

✓ Поддържа здравословни нива на добрия холестерол
Има сведения, че нивата на добрия холестерол се увеличават при допълнителен прием на чесън. Поддържайте нивото на добрия холестерол в организма си, като включите Форевър чесън и мащерка в ежедневния си хранителен режим.

✓ Допринася за здравословно кръвно налягане
Според изследванията чесънът може да допринесе за намаляване на тромбоцитната агрегация, което улеснява кръвния поток и помага за поддържане на нормално кръвно налягане. Според епидемиологично изследване направено в Пакистан, хората с нормално кръвно налягане имат изключително богат на чесън хранителен режим.

✓ Поддържа здравето на сърцето и мозъка
Много източници потвърждават силните защитни функции на чесъна. John Hopkins Health Alerts и други публикации свидетелстват за многобройните положителни въздействия върху функциите на сърцето и мозъка при редовен прием на хранителни добавки с чесън.

✓ Защита от свободни радикали
Благодарение на подкрепата, която чесънът оказва на имунитета, той успява да неутрализира и много от свободните радикали в кръвообращението, които биха могли да нанесат сериозни поражения на здрави клетки. Международният съвет за храни и информация цитира много примери за ефективната борба на чесъна със свободните радикали. Антиоксидантното действие на продукта на Форевър е допълнено и от мащерката в неговия състав.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!