Напитки от алое вера

Могат да се пият по всяко време, а когато се цели изчистване на храносмилателния тракт, се пият на гладно и жадно поне половин час преди хранене.

Добавки на растителна основа

Взимат се по време на или след хранене, когато храносмилателните процеси и абсорбацията са най-активни. Таблетките, приети на празен стомах, бързо преминават през тялото и всъщност се усвояват частично или въобще не се усвояват. С храната се приемат и мултиминералните таблетки Нейчър-мин. Изключение прави само Гарциния плюс, която се пие от 30 мин. до час преди хранене. Желателно е приемът на всички таблетки на растителна основа да е придружен от пиене на много вода – от 1,6 до 2,4 литра на ден, но не повече от 200 мл на прием и не по време на хранене.

! Таблетките трябва да се гълтат цели, дори и да са видимо големи, тъй като счупените или сдъвканите таблетки се абсорбират по-бързо и съответно ще напуснат организма по-бързо. Това не се отнася за таблетките, които се дъвчат или смучат.

Таблетки, които се смучат

Пчелно млечице, пчелен прополис (може и да се дъвче), пчелен прашец (по схема на десенсибилизация – започва се 1/4 таблетка на ден и постепенно се увеличава до 3 таблетки дневно).

Таблетки, които се дъвчат 

Форевър кидс, Абсорбент-С, Джин-чиа. Най-добре е това да става на гладно, за да могат триците, носители на активното вещество, да полепнат по власинките на червата. Така се осигурява забавено и пълно усвояване на полезните съставки (8 – 18 ч.) и адекватна концентрация в кръвта през това време. Освен това женшенът проявява най-добре своя тонизиращ и ободряващ ефект, когато е приет на гладно.

! Капсулите на Арктическо море и на Чесън и мащерка защитават полезните съставки от корозионното действие на солната киселина в стомаха и са приготвени така, че да се разтворят чак в червата. Ето защо те се приемат заедно с храната, по възможност в началото.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!