Случвало ли ви се е да се събудите уморени?

Точно така – след цяла нощ сън да се измъкнеш едва-едва от леглото и първата ти мисъл да е КАФЕ. А да се събудите посред нощ и да не можете да заспите до сутринта? На мен ми се случи няколко пъти в рамките на два месеца и сериозно се обезпокоих. Знам, че не е нормално и хич не ми беше приятно. Така обаче си припомних една добавка, която много ми помогна. Сега се чувствам отпочинала сутрин и енергична през деня. Вечер заспивам лесно и се радвам на пълноценен сън. Предвид ситуацията, която ни остави затворени у дома нетипично дълго време и промени навиците ни, смятам, че информацията може да ви е полезна. Не мога да не я споделя, а добавката – герой на статията, ще откриете тук.

Всички знаем колко полезни са зелените храни.

Трябва да консумираме 5 порции зеленчуци на ден. Аз обожавам салати и мога да изям големи количества, но това обикновено се случва само веднъж дневно. Изследване на храненето на населението в България отбелязва намаляване на приема на плодове, зеленчуци, риба и мляко за сметка на увеличаване на консумацията на готварска сол, захар и сладкарски изделия. За много от нас балансираното хранене е непосилно. Много хора хапват набързо нещо от магазина. Такова хранене обаче не остава без последици за организма – води до дефицити на важни витамини и минерали. Тези липси от своя страна водят до здравословни неразположения – от подут стомах и главоболие до слаб имунитет, анемия, диабет.

Силата на зелените храни в шепата ти.

Форевър създава „Зелени поля“, за да пребори недостига, породен от „бързото хранене“. Тази добавка ни набавя ценни витамини, минерали, ензими, аминокиселини и хлорофил. Както е типично за продуктите на Форевър, внимателно подбраните съставки действат синергично.

Пшенични и ечемични стръкове, люцерна и лют червен пипер – една магическа смес в подкрепа на здравето. Ползите от нея са многобройни. Ето част от тях:

✓ Ще имаш повече енергия

Важен компонент в състава на зелените храни е хлорофилът. Подобно на хемоглобина транспортира кислорода към тъканите. Притежава пречистващи кръвта свойства, нормализира кръвното налягане. Ако и ти като мен си с ниско кръвно налягане, световъртежът при рязко изправяне ти е познат. След един инцидент преди година в следствие на рязко падане на кръвното, много внимавам и следя как се чувствам. Интересен факт за хлорофила е, че разпознава и унищожава клетките с изменена клетъчна обвивка. Знаете, че именно те са потенциална заплаха за здравето ни. Също така извежда токсините от тялото, подходящ е при детокси.

Да обобщим – пречистена кръв, здрави клетки, изчистване от токсини – една основа за повече жизнена енергия.

✓ Ще се радваш на добро храносмилане

Тук представям друга суперхрана и важна съставка на „Зелени поля“ – люцерна, или alfalfa (от арабски означава „баща на всички храни“). Корените на това полезно растение достигат голяма дълбочина, до която не достигат торове и пестициди. То съдържа вит. С 4 пъти повече, отколкото лимона и това количество се запазва дори след сушенето. Високо е съдържанието и на каротин, фосфор, калий, натрий, силиций, цинк, както и на фибри и основни храносмилателни ензими. Люцерната съдържа вит. U, който се среща в суровата зелка и нейния сок и е ефективно средство за повлияване на язви. Като добавим и способността й да забавя стареенето, да потиска апетита и да се справя ефективно с нервното напрежение и безсънието, можем спокойно да заключим, че е растение-чудо, от което е хубаво да се възползваме.

✓ Ще повишиш имунитета си

Всичко започва с доброто хранене, но не в смисъл на пълнене на стомаха – по-скоро хранене на клетките. Много от храните, които традиционно приемаме, нямат потенциала да ни нахранят правилно. Сигурно сте чували понятията „жива храна“, „празни калории“ и т.н. Знам, че е трудно да се храним често и разнообразно. Понякога се налага набързо да хапнем нещо пакетирано – типичен пример за храна, която в перспектива води до клетъчен глад. Хранителните добавки се „добавят“ към храната – не я заместват, но я допълват и осигуряват на организма необходимото му „гориво“.

Какво означава добър имунитет?

Добрият имунитет е следствие от правилното ни отношение към нашето тяло. Когато му осигурим необходимите му полезни вещества, забелязваме положителни промени. Сънят става по-спокоен, кожата става по-чиста и сияйна, умът ни е по-пъргав, настроението ни е по-добро. Зелените храни и съдържащият се в тях хлорофил изчистват храносмилателната ни система (действието му се нарича от учените „вътрешен душ“). Те извеждат токсините от тялото, помагат за пречистването на черния дроб. Борят се с бактериите и предпазват от инфекции. Дават ни всичко необходимо за имунитет, готов да се справя с предизвикателствата на натовареното ежедневие.

Надявам се тази информация да ти е била полезна. Ако теми като здраве и алтернативни методи за подобряването му те интересуват – абонирай се за бюлетина ми. Така лесно и бързо ще получаваш статиите ми.

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!