Имам навик да благодаря за нещата в живота си преди сън. Понеже го правя от години мислите се появяват автоматично, когато си легна.

На кого благодаря?

Всъщност не казвам: „Благодаря ти, Боже…“. Благодаря на по-висшата сила, която знае повече от нас за живота, съдбата, любовта и всичко останало. В съществуването й съм убедена, както и че няма конкретно название.

Защо да сме благодарни?

Чували ли сте за Закона за привличането? Според него с мислите си ние създаваме нашата реалност. Привличаме това, за което най-много мислим – независимо дали го искаме или не. Това означава, че обръщайки голямо внимание на проблемите и страховете си ние ги материализираме в живота си. Когато изказваме благодарност, ние мислим за хубавото в живота ни – за любовта, радостта, изобилието. Фокусът ни е върху тях и  така те се умножават…

Благодаря ти за това, което ми липсва…

Снощи тази мисъл се намърда сред обичайните ми благодарности – за семейството, за приятелите, за това, че сме здрави, че имаме работа, пространство, свобода…И изведнъж – благодаря ти, за това, което ми липсва! Веднага си помислих: „Брей, какво имам предвид с това?“ Нали оценяваме какво имаме, когато сме лишени от него? И аз, лишена от възможността да съм със семейството си и приятелите си оценявам, че ги имам.

Благодарна съм, че имам родители, братя, приятели, нищо че ми липсват сега. Имам къде да отида за Великден и Коледа, има дом и хора, които ни очакват с нетърпение. С тях и обикновеното сутрешно кафе е удоволствие. Липсва ми някой просто да се отбие…Обикновено през уикендите се случва – спира кола пред къщи и хоп – приятел на гости – минал да ни види как сме…Това ми липсва, сега няма как някой неочаквано да мине да ни види. Но тези прекрасни приятели, това прекрасно семейство ги има – извънредното положение не може да промени това. И да – липсват ми, но съм благодарна, че ги имам и ги чакам обратно в офлайн живота си!

Valia
Публикувано от
Valia

Оптимист, реалист или мечтател? Мисля, че съчетавам успешно в себе си и трите. Вярвам, че ние определяме качеството си на живот с решенията, които вземаме. Моето решение е да се уча непрекъснато, да бъда с отворено съзнание и да се наслаждавам на това, което ще се случва! Като майка, съпруга, мрежовик и човек стартирал кариерната си промяна ще споделям с вас пътя, наблюденията и опита си! Ще се радвам да съм полезна!